Call of Duty Logo

Call of Duty betting

¯\_(ツ)_/¯ Tyvärr! Inga bettingsidor erbjuder betting på Call of Duty

Sorry, no matches available at the moment.

CoD som spelet ofta förkortas är ett av de absolut populäraste FPS-spelen som finns på marknaden. Det första spelet i serien släpptes så tidigt som 2003 och sedan dess har miljoner spelare slaviskt följt alla uppföljare på de olika plattformarna som PC, Playstation och Xbox. Populära spel som har den strukturella möjligheten att bli ett e-sportspel får förr eller senare ett e-sport event och Call of Duty är inget undantag.

Om spelet

Call of Duty har i princip två spellägen, kampanjläge eller multiplayer. Det är det sistnämnda som tillämpas inom e-sporten och spelläget är direkt jämförbart med CS:GO, där man spelar mot varandra i lag. Spelet är inte ett av de populäraste e-sportspelen idag men det är tillräckligt stort för att det ska utannonseras vinstpottar på ca 40 miljoner kronor, för att locka spelare att deltaga i eventen.

call of duty screenshot

Betta på Call of Duty

Som ovan nämnt så är inte Call of Duty (CoD) ett av de populäraste FPS-spelen inom e-sporten. Men vi har lyckats samla en handfull bettingsidor som erbjuder odds på Call of Duty event. Spelutbudet på bettingsidornas sportbooks är sparsamt och det går oftast bara att spela på vinst för något av de två lagen.

Att betta på CoD är dock enkelt och det är inte sällan som ”skrällen” sitter då oddsen ofta sätts utefter lagens tidigare prestationer. I Call of Duty vet man aldrig vad som händer och även det bästa laget kan bli överraskade.

cod world league esport

Call of Duty World League

Call of Duty World League heter turneringarna som spelas runt om i världen och det är närmare 200-500 lag som ställer upp från början. Turneringen spelades för första gången 2016 och har sedan dess växt enormt inom e-sporten. Under spelets gång så blir de förlorande lagen utslagna och så småningom når två lag finalen där de har chans att vinna den stora prispotten.

Turneringarna hålls i olika länder men de flesta av dem hålls i USA. Spelet växer fortfarande och du kan kallt räkna med att se spelet hos fler bettingsidor och förhoppningsvis även live via streaming.

Spelutvecklare

Activision

Spelet släppt

2003 (första versionen)

Kategori

FPS - First Person Shooter - Multiplayer - Målbaserat

Skärmdumpar

Screenshot from Call of Duty Screenshot from Call of Duty Screenshot from Call of Duty Call of Duty betting

Länkar

Call of Duty Esports
Call of Duty officiell hemsida