Finaler i ESL Pro League Season 9

Finaler i ESL Pro League Season 9

Publicerat 2019-06-17 10:06

Det är inte bara inom de traditionella sporterna som stora tävlingar och turneringar äger rum under sommaren utan också inom e-sporten. Bland annat en av de största CS:GO-turneringarna, ESL Pro League Season 9: Finals, som avgörs under midsommarveckan, 18-23 juni i franska Montpellier.

Danska favoriter

Senaste upplagan av ESL Pro League Finals avgjordes i december förra året i danska Odense och vanns av hemmafavoriterna Astralis, som är favoriter till att ta hem även den här upplagan av ESL Pro League Finals. Åtminstone om man ska tro spelbolagen. Hos till exempel 888sport är Astralis favoriter till slutsegern med ett odds på 2.20, tätt följda Team Liquid med ett odds på 3.50. Därefter är det ett ganska stort hopp ner till FaZe Clan med ett odds på 8.00 för slutseger.

Totalt deltar 16 lag från fyra olika regioner i ESL Pro League Finals. Flest lag kommer från Europa som utgör hälften av startfältet. Utöver det finns även sex lag från de amerikanska kontinenterna samt ett lag vardera från Asien och Oceanien med på startlinjen. Att Astralis och Team Liquid kommer att göra upp i finalen är knappast någon djärv gissning och det är inte bara sett till oddsen. Bägge lagen har under våren flera tunga segrar i stora turneringar. Inte minst Team Liquid som för drygt två veckor sedan tog hem DreamHack Masters Dallas.

250 000 dollar till vinnaren

ESL Pro League Finals inleds med ett gruppspel där vinnarna i respektive grupp går direkt till semifinal medan tvåorna och treorna får göra upp om resterande två semifinalplatser i kvartsfinal. Det är inte bara äran som står på spel i ESL Pro League Finals utan också en hel del pengar. Den totala prispotten ligger nämligen på hela 600 000 dollar. Det vinnande laget belönas med 250 000 dollar medan tvåan får nöja sig med 80 000 dollar. Åker man ut i semifinal får man 40 000 dollar medan sorti i kvartsfinal ger 20 000 dollar.

ESL Pro League Finals går att se på en rad olika plattformar, bland annat Twitch, Facebook och Youtube, med kommentatorer på ett 20-tal olika språk, dock ej svenska.

 

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se

E-sportbetting.se på Twitter

Bloggen