Snart dags för ESL One Birmingham

Snart dags för ESL One Birmingham

Publicerat 2019-05-13 08:22

E-sportfans världen över har mycket att se fram emot under våren och försommaren. En av de riktiga höjdpunkterna blir förstås ESL One Birmingham som avgörs på Arena Birmingham mellan 28 maj och 2 juni. Totalt tävlar tolv lag i Dota 2-turneringen om en samlad prispott på 300 000 dollar där det vinnande laget tar hem 125 000 dollar.

Vunnit två av de tre senaste turneringarna

Förra årets ESL One Birmingham vanns av det ryska laget Virtus.pro före OpTic Gaming, USA, och paiN Gaming, Brasilien. Inget av dessa lag finns med i årets turnering, men väl en rad andra intressanta lag. Favoriter till slutsegern i Birmingham är europeiska Team Secret som vunnit två av de tre senaste ESL One-tävlingarna. I oktober förra året tog man hem segern i ESL One Hamburg och i februari tidigare i år vann man också ESL One Katowice. Team Secret är också favoriter till segern hos spelbolagen. Hos exempelvis Unibet ligger Team Secrets odds för slutseger på 3.00.

Den senaste tävlingen i ESL One-serien, ESL One Mumbai, som avgjordes i mitten av april, vanns av kinesiska Keen Gaming som också finns med i ESL One Birmingham och som får ses som lite av en outsider. Det kinesiska laget har under det senaste året haft flera framskjutna placeringar i både större och mindre turneringar.

Svenskt i startfältet

Utöver Team Secret och Keen Gaming hittar vi ytterligare en rad intressanta lag på startlinjen. Bland annat kinesiska PSG.LGD, som precis som namnet antyder backas av franska fotbollsklubben Paris Saint-Germain. Trots att det kinesiska laget hittills under 2019 inte presterat på topp ses man ändå som den främste utmanaren till Team Secret, åtminstone om man ska tro spelbolagen, som håller PSG.LGD som tvåa vad gäller odds.

Bland övriga namn i startfältet finns flera kända lag, som till exempel Team Liquid som genom åren tagit hem mängder med titlar och som tillsammans med Team Secret och PSG.LGD tillhör en av favoriterna i ESL One Birmingham. Andra lag som också bör nämnas är ViCi Gaming, OG och vårt svenska hopp Ninjas In Pyjamas, som kommer till turnering med bra resultat i ryggen. Bland annat så vann det svenska laget OGA Dota PIT Minor så sent som i slutet av april.

 

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se

E-sportbetting.se på Twitter

Bloggen