Stark start av Fnatic i LEC Summer

Stark start av Fnatic i LEC Summer

Publicerat 2019-07-11 15:06

Just nu är det full fart i de olika regionala mästerskapen i League of Legends. Inte minst i LEC Summer, League of Legends European Championship, där Fnatic kopplat greppet om ledningen.

Vunnit sex raka matcher

Förra årets tvåa i världsmästerskapen i League of Legends, i form av Fnatic, har inlett LEC Summer på ett imponerade vis. Det brittiska teamet har inlett med sex raka segrar på de tre första spelveckorna, vilket innebär att Fnatic ligger i toppen av tabellen. Detta gör att man nu har skaffat sig ett bra läge att ta en av de två platser som garanterar en direktplats till andra rundan av playoff-spelet.Detta avgörs i början av september där vinnaren går direkt till League of Legends World Championships, som i år äger rum i Paris under hösten.

Strax bakom Fnatic, med ett resultat på fem vinster och en förlust, hittar vi tyska G2 Esports. Att det är dessa bägge lag som ligger i topp är knappast förvånande. Lagen var bägge på pallen i förra årets League of Legends World Championship och framför allt G2 Esports har gjort mycket bra resultat under våren med segrar i flera större event. Bland annat stod G2 Esports som segrare i LEC Spring i mars.

Båda lagen är dessutom storfavoriter till segern i LEC Summer hos spelbolagen. Hos Betway ligger oddset för att G2 Esports ska ta hem LEC Summer på 1.65 medan motsvarande siffra för Fnatic ligger 2.75. Därefter är det ett rejält hopp ner till danska Origen som har ett odds på 15.00 för slutseger.

Möts i början av augusti

För närvarande leder som sagt Fnatic LEC Summer med en mer seger G2 Sports. Lagen möts igen i den sjunde spelveckan lördag 3 augusti. Sannolikt är det också då som det kommer att avgöras vilket lag som tar hem LEC Summer. Dock är det allra viktigaste att hamna bland de två första lagen i LEC Summer eftersom detta som sagt ger en direktplats till andra omgången i playoff-spelet. Även lagen på platserna tre till och med går till playoff-spelet i början av september.

E-sportbetting.se på Twitter

Bloggen