Stor förändring på betting-marknaden

Stor förändring på betting-marknaden

Publicerat 2018-12-30 11:52

Som vi tidigare skrivit så införs nya spellagar i Sverige den 1 Januari och detta innebär stora förändringar på flera sätt. Vi tar upp de viktigaste sakerna för dig som spelare, så att du vet vad som väntar och hur du bör agera.

  1. Bettingsidor försvinner från den svenska marknaden
  2. Det blir inte massa bonusar och kampanjer
  3. Du uppmanas mer till kontrollerat spelande

Bettingsidor försvinner – Men vilka då?

Det kommer att försvinna en hel del bettingsidor från den svenska marknaden, men det kommer inte att vara supertydligt för dig som bettare. Varför? Samtliga operatörer i Sverige måste inneha svensk spellicens och uppfylla en rad olika krav. Detta är kostsamt och resurskrävande för operatörerna, vilket gör att små, nya och oetablerade aktörer inte kommer att ansöka om licens. I stället fokuserar de på betting i andra länder.

Vissa bettingsidor kommer att vara tydliga med att de har eller inte har svensk spellicens. Vissa kommer att vara tydliga kring vad som händer med ditt konto och dina pengar, medan andra kanske inte meddelar dig om någonting, de bara låtsas som att det regnar. Detta är den bistra sanningen och därför måste du vara säker på vart du bettar och vad som gäller hos just den operatören.

I vår lista med operatörer som erbjuder esport-betting så finner du bettingsidor som har spellicens i Sverige. Du kan betta hos samtliga dessa aktörer utan att oroa dig för något strul.

Bettingsidor som vi tagit bort, som inte ansökt om spellicens: Arcanebet, Betspawn, Esportsbetting.com, Loot.bet, Pinnacle, GG.bet.

Slut på bonusregn

En stor anledning till den nya spelregleringen (utöver skatteintäkter för staten förstås) är att man vill få operatörer att sluta med att uppmana till spelande. Därför har det införts en regel om att bettingsidorna endast får erbjuda en enda bonus per spelare. Man vill också att operatörerna ska följa en rad olika regler för din trygghet, såsom att erbjuda support och hjälp om du får spelberoende, att erbjuda verktyg och tester där du kan ta reda på om du ligger i farozonen med mera.

Störande meddelanden och popups

När du loggar in på en bettingsida så kommer du med all säkerhet att få popups och meddelanden som talar om hur mycket du spelat för, hur mycket du förlorat och du får även ange gränser för hur mycket du maximalt vill spela för per dag, vecka och månad. Nej, du kan inte bara klicka bort det, du måste ange en gräns. Du kan däremot ändra gränsen i dina inställningar. Detta ser vi naturligtvis inte som något negativt, men samtidigt lite störigt.

E-sportbetting.se på Twitter

Bloggen