Dags för The International

Dags för The International

Publicerat 2019-08-07 09:17

Om bara några veckor är det dags för en av årets stora höjdpunkter inom e-sporten. Mellan 20 och 25 augusti avgörs nämligen The International, även känt som inofficiella världmästerskapen i Dota 2, på Mercedes Benz Arena i kinesiska Shanghai. 

Team Secret favoriter

I 2019 års upplaga av The International deltar sammanlagt 18 olika lag, däribland två svenska lag i form av Ninjas In Pyjamas och Alliance. Att något av de svenska lagen ska ta hem slutsegern ska vi kanske inte hoppas för mycket på, så konkurrensen är stenhård. Istället förväntas kampen om titeln stå mellan de två lag som totalt dominerat i Dota 2 tidigare under året.

Ett av dessa är europeiska laget Team Secret som tagit hem två av årets fyra majors. I januari vann man The Chongqing Major och i maj tog man också hem MDL Disneyland Paris Major. Det andra laget som dominerat hittills under året är kinesiska Vici Gaming, som precis som Team Secret i år tagit hem två majors i form Dream League Season 11 i maj samt EPICENTER Major i juni.

Trots att de bägge lagen presterat likvärdiga resultat under året är det ändå Team Secret som är favoriter hos spelbolagen. Hos Unibet ligger oddset för att Team Secret ska ta hem The International på 3.25 medan motsvarande siffra för Vici Gaming är 5.00. Där bakom hittar vi Team Liquid med ett odds på 6.50 samt Virtus.pro med ett odds på 7.00. De här bägge lagen kan mycket väl vara med och utmana Team Secret och Vici Gaming om titeln då de tidigare i år varit i två majorfinaler vardera.

Över 30 miljoner dollar i prispotten

Årets upplaga av The International blir den nionde i ordningen. De 18 deltagande lagen är fördelade på två grupper med nio lag i varje grupp där alla lag möter varandra två gånger. Därefter går de fyra första lagen i varje grupp vidare till slutspel medan lagen på placeringarna 5-8 går till återkval, från vilket det också är möjligt att nå final.

The International har länge varit den mest pengastinna turneringen av alla inom e-sporten. I år ligger den totala prissumman på över 31 miljoner dollar, vilket motsvarar mer än 250 miljoner svenska kronor. Exakt hur dessa fördelas återstår att se, men förra året tog slutsegrarna i form av OG hem drygt 11 miljoner dollar.

E-sportbetting.se på Twitter

Bloggen